Alles wat je moet weten over de bouwkundige keuring

Heb jij er al over nagedacht om een bouwkundige keuring uit te laten voeren? Veel mensen denken er niet over na en gaan op de woorden van een makelaar af. Toch kan deze keuring jou veel meer vertellen dan een advertentie en de praatjes van de makelaar. Het is daarom aan te raden om een specialist in te schakelen. Een van de specialisten die deze keuring voor jou uit kan voeren is Schippers Bouwconsult. Maar wat levert zo’n keuring precies op en waar wordt allemaal op gelet? Onderstaande informatie legt het helemaal voor jou uit.

De bouwkundige keuring voor de staat van het huis

Een bouwkundige keuring is een keuring waarmee de staat van het huis wordt vastgesteld. Er wordt naar verschillende aspecten van de woning gekeken en op papier gezet welke noodzakelijke reparaties er zijn. Ook de gemiddelde kosten worden opgesteld. Met dit rapport kun je de koop ontbinden, mits het opgenomen is in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract. Vaak is er door de keuring een beter beeld van de mogelijkheden en kan er gekeken worden of de kosten voor het onderhoud en de reparaties niet enorm hoog gaan zijn.

De elektra beter bekijken

Tijdens de bouwkundige keuring kijkt een professional onder andere naar de elektra. Zeker in oude huizen kan hier veel mis mee zijn. De elektra moet echter altijd goed geregeld zijn. Voor de koper is het daarom belangrijk om op voorhand te weten wat de problemen zijn, zodat er geen gevaarlijke situaties zijn. Dit is wel een flinke kostenpost als alles uitgevoerd moet gaan worden. Je moet daarom op voorhand al weten waar je aan toe bent, zodat je niet per se door hoeft te gaan met de aankoop van de woning.

De aanwezigheid van asbest vaststellen

De bouwkundige keuring kan ook uitwijzen of er asbest aanwezig is in de woning. Asbest hoeft in veel gemeenten niet direct verwijderd te worden, maar het kan wel een houvast zijn voor wanneer het wel gedaan moet worden. Niet alleen weet je wat de gemiddelde kosten gaan zijn voor het verwijderen, je weet ook direct waar alles zit. Op een later moment hoeft er dus geen nieuwe keuring plaats te vinden voor deze werkzaamheden. Ook als deze kosten te hoog uit gaan vallen in combinatie met andere werkzaamheden zou je dus kunnen bepalen dat je het koopcontract gaat ontbinden.

De grootste reparaties staan op papier

De bouwkundige keuring is er voornamelijk om jou een beter inzicht te geven in de kosten voor het noodzakelijke dat gedaan moet worden aan de woning. Kleine reparaties worden daarom niet altijd meegenomen. Ook het onderhoud dat over een aantal jaar moet worden uitgevoerd valt niet onder de keuring. Ze kunnen op aanvraag wel meegenomen worden, maar over het algemeen krijg je alleen de grootste kostenposten overzichtelijk bij elkaar te staan. Het is daarom verstandig om zelf ook op te blijven letten bij het bezichtigen van een woning. Je voorkomt hiermee veel extra kosten.

Weet waar je aan toe bent met een keuring van Schippers Bouwconsult

Comments are closed.

Advertenties
Beleggingspanden AANBOD: