Het belang van Projectontwikkeling

Projectontwikkeling is enorm belangrijk in Nederland. Ons land blijft maar groeien en dit betekent dat er steeds meer gebouwen bij moeten komen. Tenminste, als gebouwen die niet meer gebruikt worden gesloopt worden. Er zijn namelijk ook genoeg bedrijfspanden die al jaren leegstaan. Mochten deze gebouwen gesloopt worden voor nieuwe bedrijfspanden, dan komt hier projectontwikkeling bij kijken. Projectontwikkeling is het gehele project dat al begint voordat de eerste steen wordt gelegd. Als het ware is een projectontwikkelaar van a tot z betrokken bij het ontwikkelen van een project. De projectontwikkelaar is de eindverantwoordelijke en hij zal ervoor zorgen dat de juiste mensen bij elkaar gebracht worde. Hierbij kan je denken aan de mensen die het financiële gedeelte regelen, maar natuurlijk ook aan de bouwvakkers. Kortom, de projectontwikkelaar leidt het gehele proces.

Het proces

Projectontwikkeling is dus een behoorlijk proces dat geleid wordt door de projectontwikkelaar. In deze alinea zal het gehele proces omschreven worden zodat je een beter beeld krijgt van wat projectontwikkeling nou eigenlijk inhoudt. De eerste stap in het proces is natuurlijk het zoeken van bouwlocaties. Voordat men aan de slag kan gaan zal het wel duidelijk moeten zijn waar er gebouwd wordt en hoe veel ruimte er beschikbaar is. Dit is de eerste maar ook meteen een zeer belangrijke taak voor de projectontwikkelaar. De volgende stap in het proces van projectontwikkeling in vastgoed is het aankopen van de grond. Mocht de grond binnen het budget passen, dan is het tijd voor de volgende stappen. Zo zal er eerst goed bepaald moeten worden wat het doel van het gebouw of mogelijk zelfs de gebouwen is. Projectontwikkeling is heel breed, dus het kan zo zijn dat er kantoren, een sportclub of zelfs een winkelcentrum of school gebouwd wordt. Voordat er gebouwd wordt zal dus eerst de doelgroep goed in kaart gebracht moeten worden.

Het ontwerpen

Voor het ontwerpen van de gebouwen zal iemand ingehuurd moeten worden. Over het algemeen heeft de projectontwikkelaar dit niet geleerd tijdens zijn projectontwikkeling opleiding. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn, er zijn namelijk ook opleidingen die dit wel aanbieden. Het maakt echter niet uit wie de ontwerpen maakt, als dit maar goed gedaan wordt, dit is namelijk een zeer belangrijk onderdeel van het proces. Mocht dit allemaal goed verlopen zijn, dan is het tijd om een planning en een begroting op te stellen. Vervolgens kan men aan de slag gaan en zal de projectleider contact houden met iedereen. Hierbij houdt hij natuurlijk contact met de mensen op locatie, de financiële mensen maar ook met de gemeenten en de architecten. Kortom, een hele klus.

Staat het gebouw er inmiddels, dan gaat de projectleider op zoek naar kopers. Nadat het verkocht is zal de ontwikkelaar de kopers nog wel begeleiden en adviseren. Kortom, projectontwikkelaar zijn is een zeer uitdagende baan. Mocht dit ook echt wat voor jou zijn en wil jij hier meer over te weten komen? Kies dan voor een projectontwikkeling boek, lees dit eerst goed voordat je aan een opleiding begint.

Comments are closed.

Advertenties
Beleggingspanden AANBOD: