Wat is VvE Beheer, en wat doet een beheerder?

Een VvE is een Vereniging van Eigenaren, dat wil zeggen dat bijvoorbeeld iedere eigenaar van een appartement in een appartementencomplex een eigenaar is. Samen zorg je draag voor het beheer en onderhoud van het complex.

Wat is een VvE beheerder?

Een VvE beheerder is iemand die het beheer van een VvE uit handen neemt. Dat kan zijn het administratieve, financiële of technische deel, maar ook kan alle drie de zaken uit handen worden gegeven. In de splitsingsakte die iedere VvE heeft is een VvE beheerder niet opgenomen, een VvE beheerder is een persoon die bepaalde taken van het bestuur overneemt. Tijdens een algemene ledenvergadering wordt bepaald welke taken uit handen gegeven worden aan de beheerder.

Wat doet een VvE beheerder?

Een VvE beheerder kan diverse zaken uit handen nemen, zoals het technische gedeelte, hij of zij zorgt dan voor het onderhoud van het complex en neem ook het contractbeheer met schilders, loodgieters en glazenwassers over. Bij het administratieve gedeelte wordt zorg gedragen voor het ledenbestand, het op orde houden van de financiën e.d. En bij het financieel beheer wordt zorg gedragen voor de boekhouding en tijdige betaling van facturen.

Waar vind je een VvE beheerder?

Meestal vind je een VvE beheerder bij makelaarskantoren, administratiebureau’s en boekhoudkantoren. Ook zijn er onafhankelijke partijen die zich uitsluitend richten op het beheren van VvE’s. In vrijwel iedere regio is een VvE beheerder aanwezig. Op zoek naar een vve beheer in Den Haag?

Is het verplicht om een gecertificeerd bedrijf in te schakelen?

Nee, dat is absoluut niet verplicht. Er zijn enkele bedrijven die een SKW certificaat hebben, maar lang niet iedere beheerder heeft er een. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat een VvE beheerder niet betrouwbaar is. Laat je goed informeren over jouw persoonlijke wensen. Op het internet zijn diverse verzamel sites en forums te vinden, waar je terecht kunt voor meer informatie omtrent het uitbesteden van VvE beheer.

Leave a Reply

Advertenties
Beleggingspanden AANBOD: